maanantai 6. tammikuuta 2014

Tarinoita sinisestä sijaiskodista

Lisää isoäidin lihapullia sekä Rabbin katti

Muistelkaamme ainakin tämän yhden postauksen verran sinistä sijaiskotia. Tämä tarina on jäänyt julkaisematta, joten nyt lienee korkea aika.

Jos tarkkaan katsoo, niin keittiön ikkunan takana on lunta. Maaliskuussa sijaiskodissa maisteltiin isoäidin tekemiä lihapullia. Pistäydyin tässä eräänä päivänä (siis joskus huhtikuussa) isovanhemmillani ja mummini kaivoi pakastimesta minulle muutaman pullan kassiini. Lähtiessä sain kehotuksen tehdä kastikkeen ja syödä ne soossin kanssa.


Tein työtä käskettyä. Tosin se soossi jäi tekemättä, mutta pullat tuli syötyä. Ja kissa sai nuolla sen lautasen miltä lihapullat nautin. Syödessäni luin sarjakuvakirjaa Rabbin katti.


Niin, tiedän. Ei pitäisi syödä ja lukea samalla kun syö. Ei ainakaan silloin kun on kirjaston kirjasta kysymys. Tästä sarjakuvakirjasta sain vinkin Mindyltä. Yllätyksekseni se oli lainassa kun sitä kirjastosta etsin, joten en sitä heti saanut käsiini.


Voin kertoa että tykästyin, olihan jännä tuttavuus tuommoinen aikuisten sarjakuvakirja. Ensimmäinen osa oli mielestäni paras, koska siinä kissa sai itselleen puheenlahjat. Voin suositella sitä muillekin. Ja erityisesti Pirkolle koska Rabbin katti vaikutti itämaiselta. Myrsky taasen suosittelee isoäidin lihapullia muillekin. Harmi vain ettei niitä löydy kirjastosta.


Onko meillä ikävä sinistä sijaiskotia? Tähän kysymykseen on vaikea antaa yksisanaista vastausta. Olen käynyt entisessä kodissani muutaman kerran. Hieman haikea olo on tullut... Minulla on haaveissa että vierailisin siellä kissan kanssa. Tosin se mietityttää. Meneekö kissa siitä aivan sekaisin? Kun se viedään vanhoille mestoille? Onko semmoisessa mitään järkeä?

Vaikka emme yhdessä sinisessä kodissa vierailisikaan, voisimme kuitenkin tehdä niitä lihapullia. Ja vaikka viedä niitä maistiaisiksi. Hyvää loppiaista kaikille.

Translation: Memoirs of a Moggy.

35 kommenttia:

 1. Yksi tuttu kissa tapasi olla toisinaan hoidossa entisessä kodissaan. Ei se siitä sekaisin mennyt. Mutta toisaalta se ei myöskään ulkoillut, joten ei tarvinnut huolehtia siitä missä koti on. Hankala tilanne.

  Mutta niitä lihapullia sentään voi tehdä. Ja kannattaakin. Sittenkin vaikka isoäiti ehkä tekee parempia ruokia kuin itse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, ulkoileva kissa on eri asia kuin sisäkissa. Mutta Myrskylle on hoitopaikka luvattu jos siihen on joskus tarvetta ♥

   Lihapullia täytyy tehdä, vaikka tietäähän sen lopputuloksen: Isoäidin lihapullat ovat parhaita, niin hyviä en saa itse aikaiseksi. Ei ole niiden voittanutta.

   Poista
 2. Komeat kuvat Myrskystä, on vaan hyvässä karvassa.
  Mona on matkusteleva kissa, keväällä tulee ja mennään mökille, ei se perusta muutoksista, odottaa vaan maalle pääsyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Meillä ollaan oltu niin kotikeskeisiä, ei olla reissattu joten siihen ei olla totuttu. Ja viimeksi voitiin autossa pahoin:(

   Poista
 3. Ei meijjän kissat mee sekasin vaik rampataa maalla ja kaupunkis, eestaas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä onkin niitä nelijalkaisia niin monta, aina on kaverit turvana. Myrskyllä ei ole nelijalkaista toveria mihin turvautua.

   Poista
 4. Komeat kuvat Myrskystä.Hyvää Loppiaista:)

  VastaaPoista
 5. Myrsky näyttää siltä, että lihapullia olisi voinut nauttia enemmänkin! Minäkin uskon, että Myrsky voi pistäytyä Sinisessä Sijaiskodissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä asiaa meidän täytyy todella pohtia. Ottaa huomioon plussat ja miinukset sekä mahdolliset seuraukset.

   Poista
  2. Jos vähänkin epäröit, niin ehkä silloin ei kannata? Pitää ehkä luottaa omaan vaistoon tässä. Sinä tiedät kuitenkin parhaiten!

   Poista
  3. Minä olen Mamman kanssa samaa mieltä: jos epäröit, ei ehkä kannata. Myrsky ei varmastikaan enää ikävöi sinistä sijaiskotia, joten se visiitti olisi enemmän ihmisten vuoksi tehty. Kyllä vaisto kertoo mikä on hyväksi näissä asioissa!

   Poista
 6. Lihapullat kyl maistuis meillekin, mut saahaan vaan pelkkää jauhislihaa, mikä kyl on kans ihan herkkua.

  Äippä käski sanoon, ettei ole mitään syytä viedä Myrskyä entiseen kotiin. Nykynen koti on pysyvä koti. Piste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lihapullat on ihan speciaaliherkkua! Kiitos teidän äipälle mielipiteestä. Sitä pitää ajatella vain ja ainoastaan kissan parasta.

   Poista
 7. Hei :)
  Kyllä mekin Myrsky syödään ja luetaan yhtä+aikaa :)
  Onpas tosiaan vaikea ottaa kantaa tuohon kissan kanssa Siniseen kotiin käymään. Me ei nyt kyllä tiedetä.
  Blogissani on muuten välitetty haaste, johon toivotaan runsasta osanottoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea kysymys, todellakin. Plussat ja miinukset tasan. Tai fifty-sixty. Katsoin sen haasteen. Ajattelemisen arvoinen haaste.

   Poista
  2. Joo kissoista monet kiintyy voimakkaasti just paikkaan. Eli voisi olla ihmeissään.. mutta toisaalta JOS kävisit siellä aikas useesti, niin sitten ainakin ois varmasti paikallaan ottaa kissakin.
   Joo haaste on kyllä melkoinen, ajattelemisen aihetta antava. Toivottavasti haasteen aloittaja pongahtaa blogimaailmaan haluamallaan tavalla.

   Poista
 8. Näytti olleen todellakin hyviä lihapullia nuo...

  VastaaPoista
 9. Lihapullat ovat herkullisia ja reseptejä on monia, sekä Isoäidille että Minnalle ♥.

  Mahdollinen vierailu sinisessä sijaiskodissa onkin visainen kysymys. Riippuu ainakin Myrskyn luonteesta; onko se reipas vai vähän arempi?

  Hyvä, että hoitopaikka tarvittaessa löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky on melkoisen reipas kaveri, ainakin näin kotioloissa. (Tämä on vaikeata...)

   Poista
 10. Ei ole todellista....jus hetki sitten jätin Pirkolle kommenttia sen viimeisen ruokairvistelyn jälkeen, että alkoi tehdä mieli lihapullia! Arvaa vaan tekeekö nyt! On tää niin väärin....kuolata koko blogistania läpi :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun pullia pyörittämään, ei muu auta:D

   Poista
 11. Kaikkien jouluruokien ja herkkujen jälkeen iski minuunkin mieliteko: lihapullia, kastiketta ja perunaa!

  VastaaPoista
 12. Lihapullat on parhautta, yhdyn siinä Myrskyyn. ne tuli mulle ekana mieleen (äitini tekemänä) kun mietin mitä ruokaa Suomeen tultua tahtoisin ;)

  Kiitos vinkistä, laitan kirjan varaukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lihapullat ja perunamuussi, todellista kotiruokaa ♥
   Sarjakuvia harvemmin lainaan, tämä oli aika jänskä.

   Poista
  2. Rabbin katti odottaa noutajaa jo kirjastossa :) Tuskin maltan odottaa!

   Poista
 13. Miksi kissat ovat sijaiskodissa... Olkaa kissat omassa kodissanne rauhassa. T. Lahna-kissa ... varmaan toivotuksiini yhtyy myös täti-Muriell..siis se leijonalta kulostava kissa.

  VastaaPoista
 14. Mummojen tekemät on parhaita. Vierailuasiaan en osaa ottaa kantaa, kaikki kissat ovat niin erilaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kysymys on minun itse ratkaistava. Onko se hyväksi kissalle vai ei...

   Poista
 15. Visainen kysymys, toivottavasti keksitte vastauksen! Lihapullat on herkkua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää ottaa asiaksi lihapullien tekeminen, siihen olen ainakin saanut varmuuden!

   Poista
 16. Tuota, siitä on todella pitkä aika, kun olen viimeksi syönyt lukematta, joskus ravintolassa varmaan on lukeminen puuttunut. Että voi sitä niinkin :D
  Tänään syötiin pahoja lihapullia, pettymys oli suuri. Ihan eri luokkaa olisi itse tehdyt lihapullat. Mindy tuskin maistelisi, mutta nauttisi valmistamisen seuraamisesta.

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!