tiistai 24. heinäkuuta 2012

Yöllinen yllätys

Viime viikolla kissa herätti minut keskellä yötä. Myrsky maukui poikkeuksellisen vaativalla äänellä. Olin jo menossa täyttämään ruokakuppia yön pimeydessä ja ihmettelin miksei kissa seuraa minua. Maukuminen vain jatkui. Ehdin jo ajattelemaan että onkohan sillä joku hätänä? Hieman jo huolestuinkin.

Sitten kuulin mätkähdyksen. Vasta silloin tajusin sytyttää valot.


Ei se ole mikään yllätys ole että minut herätetään yöllä. Vaan yllätys oli se, että Myrsky toi jotain mukanaan sisälle. Kissa oli saalistanut hiirulaisen, ja oikein kookaskin se oli. Ja se piti tuoda näytille. Eihän tuommoisesta voi hermostua, eihän?

Onneksi Myrsky ei hypännyt sänkyyn saaliinsa kanssa. Siitä se älämölö vasta olisi alkanutkin. Onneksi saalis oli jo hengetön. Mitä siitä olisi tullut jos hiirulainen olisi vielä piipittänyt ja paennut sängyn alle? Onneksi Myrsky on niin fiksu kissa ettei se tuo sisälle eläviä saaliita. (Tässä vaiheessa minun on syytä koputtaa puuta.)Kissa sai kovasti kehuja, ja vasta kehujen jälkeen alkoi ateriointi siinä makuuhuoneen lattialla. Hiirulainen popsittiin poskeen ennätysajassa. Rouske vai kuului. Kissan lopetettua ateriansa jäi minun tehtäväkseni siivota lattia verestä ja suolenpätkistä. How nice. (No ei todellakaan!) Onneksi veri lähti puulattiasta kun nopeasti ryhdyin sitä puhdistamaan. Siis jälkiä ei silmillä havaitse. Ainostaan jos CSI-tiimi tulisi sijaiskodin makuuhuoneen lattialta verijälkiä etsimään, niin siinä tapauksessa luminoli puhuisi omaa kieltään.

Kissa lähti tyytyväisenä, kehut saaneena ja maha täynnä takaisin pihalle. Minä palasin siivouspuuhien jälkeen takaisin nukkumaan. Onneksi en ole heikkohermoinen, yöunet eivät kaikonneet moisesta ylläristä. Ja tämähän oli kunnianosoitus kissalta. Tuoda saalis näytille.

Translation: Surprise, surprise!

20 kommenttia:

 1. Saalishiiri täytyy aina esitellä ennen syömistä. Myrsky on ylpeä saaliistaan. :)

  VastaaPoista
 2. Hui kauhistus! :D

  Onneksi saalista ei kuitenkaan tuotu sänkyyn. Onhan hiiri kuitenkin parasta ravintoa kissalle, ei siitä tuomitakaan voi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin olen ymmärtänyt. Siitä löytyy mm. oikea määrä kalkkia ja proteiinia ja vaikka mitä. Mutta on siinä kääntöpuolensakin: Jokainen jyrsijä on loiseläinten potentiaalinen isäntä:(

   Poista
 3. Oho mikä herätys. Oli kyllä aikamoinen suosionosoitus, että Myrsky halusi esitellä saaliinsa sinulle, ilmeisesti hyvin määrätietoisesti. Vaikka ilman valoja et tajunnutkaan, mitä asiaa Myrskyllä oli. Hyvä juttu, ettet ole heikkohermoinen. Ja hyvä, että osasit antaa Myrskylle asiaankuuluvat kehut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin kyllä aika otettu moisesta suosionosoituksesta. Yleensä saaliseläinten tuominen on pysähtynyt kuistille. Nyt yön pimeydessä kissa sai sen tuotua sisälle asti.

   Poista
 4. Hienoa Myrsky!
  Meillä onneksi jättävät kaikki saaliinsa ulos näytille ;)

  VastaaPoista
 5. Saalis oli kieltämättä hieno. (Ja makoisa.) Onneksi teidän kissat jättävät saaliit ulos. Siivoamista sinulla riittäisikin kolmin verroin minuun verrattuna...

  VastaaPoista
 6. Myrsky-mäyris: Oho! Oot kyllä Savannien Kuningas ja Hiirien Kauhu, samassa raitapaidassa. Respektiä!

  Tuisku-mäyris: Iik!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaima: Mä olen kaikinpuolin ihan vaatimaton kaveri, joten hieman hämmentää nuo kehut. Mutta mä en kuitenkaan ole mikään eilisen teeren poika, se tiedetään näillä hoodeilla.

   Tuisku: Kyllä sä vielä karaistut kunhan vähän kasvat!

   Poista
 7. Komea saalis! Kyllä sitä pitääkin ihailla ja esitellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiiri olikin normaalia kookkaampi. Myrsky on peloton saalistaja.

   Poista
 8. Myrsky ahkeroi oikeissa puuhissa. Meille tuo on niin tuttua ja onneksi saalis on useimmiten vainaja. Aina en ole herännyt, tai minua ei ole herätetty, joskus aamulla olen ihmetellyt mitä märkää tuntuu jalan alla, ateriasta jäänyt suolisto poksahtaa kivasti kun sen päälle astuu. Nykyisin osaan kyllä varoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jyrsijäkannan harventaminen onkin tärkeää puuhaa.
   Mutta yöks. Suolisto jalan alla:(

   Poista
 9. Myrsky on mestarisaalistaja ja kylmäpäinen toimintasi ansaitsee myös kunniamaininnan!

  VastaaPoista
 10. Näyttävä saalis, josta onneksi jäi vain vähän siivottavaa. Itsekin olen miettinyt, että onneksi tänne tuskin tulee kukaan tutkimaan siivottuja verijälkiä tarkemmin. Niitä olisi epäilyttävän paljon, meillä tosin siasta peräisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mindy taitaa siis olla melkoinen peto, myös muuallakin kuin sängyssä, hahaa!

   Poista
 11. Reipas metsästäjä! Kuvista päätellen Myrsky on onnistunut nappaamaan varsin ruokaisan hiirulaisen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain. Hiiri oli erittäin makoisa ja täyttävä.

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!