keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Onko pakko jos ei halua?

Maanantaina meidän kylällä, (oikeasti tämä on pikkukaupunki) tehtiin kaapelitöitä. Kaivinkone sohaisi vahingossa kaapeliin, ja joissain kaupunginosissa pimenivät sekä tv, että netti. Meidän kuja kuului siihen joukkoon. Käväisin jopa illalla työpaikalla, sain kyydin sinne, olisin kovasti halunnut laittaa lohduttavaa päivitystä blogiin, mutta työpaikallakaan yhteydet eivät toimineet. Sain kyydin työpaikalle, mutta takaisin kävelin sitten pimeässä illassa, puutarhakengissä ja kotihousuissa. Kaikkea se blogin pitäminen teettääkin. (Kuulosta siltä että joku on koukuttunut touhuun. Onneksi en vilustunut.) Tiistaiaamuna luin lehdestä että kaapelivika pimensi osan verkosta. Vika ei siis ollut kotikoneella.
Sama juttu eilen illalla. Ei toiminut netti. Jouduin alistumaan tilanteeseen. Keskiviikon lehti kertoi että kaapelivika pimensi taas osan verkosta. Tällä kertaa se oli kilpailevan firman kaivuri, mikä vahingossa vaurioitti DNA:n kaapelia. Kiva.

Maanantaina olisi siis sateista, märkää ja mielikin oli hieman maassa. Kerroin kissalle mitä Naukulassa oli tapahtunut. Halusin pitää huolta kissasta, ja tietysti tarjota herkkujakin. Herkkujen anto jäi kyllä sitten tiistaille, mutta maanantaina kissa sai uuden lelun, tykötarpeet siihen löytyivät kotinurkista.

Kissa jatsaili koko illan kuistilla. Ai jaa, vai jatsaili? Kuunteli jatsia vai? Pitänee selittää. Jatsailu voi tarkoittaa jazzin kuuntelua, siihen eläytymistä ja jammailuakin. Meillä työpaikalla jatsailu käsittää jotain muuta. Kaikkea muuta turhanpäiväistä ja epäoleellista toimintaa mikä ei kuulu työntekoon. Vaikka oikeasti pitäisi tehdä niitä töitä. Kissan jatsailun voi käsittää päättämättömyytenä. Että menisikö vaiko ei.

Kissa jatsailee.
Yritin kysyä kissalta että mitä se oikein haluaa. Haluaako se ulos vai ei? Avasin oven. Ei huvittanut lähteä pimeälle ja märälle pihalle. Hetken kuluttua vaikutti siltä että jospas kuitenkin voisi pistäytyä ulkona.
Otin kissan puhutteluun. Kerroin, että ei ole pakko jos ei halua. Sisällä on hiekkalaatikko, siellä voi aivan hyvin käydä jos ei halua mennä ulos. Täällä kodissa ei ole mitään pakko tehdä. Paitsi ottaa se matolääke. Ja jatkoin perään vielä sivulauseella: Ja kaikki muutkin mahdolliset lääkkeet.

Kissa päätti mennä ulos.

6 kommenttia:

 1. Jatsi-kissa! Teilläkin ollaan musikaalisia. Tuollaiset raidalliset jatsihousutkin ♡
  Hitsi, mitä kaapelitörttöilyä. Onneksi et vilustunut!

  VastaaPoista
 2. Kissat tykkäävät jazzailla - ollako vai ei - mennäkö vai ei - juu vai ei.

  VastaaPoista
 3. "ollako vai ei - mennäkö vai ei - juu vai ei"

  Tuostahan saisi jazz kappaleen aikaiseksi: "Chasin´the jazzcats gone by"

  VastaaPoista
 4. Kissajazz :) Hyvältä vaikuttaa. Ikäviä tuommoiset katkokset, ei sitä enää ilman yhteyksiä osaisi olla.

  VastaaPoista
 5. No, vahinkoja sattuu kaivurikuskeille, toki muillekin. Paikallislehteen oli oikein tehty juttu siitä kuinka eräs vanhus joutui olemaan ilman tv:tä kaksi iltaa. (Eivätkö ihmiset lue?) Itse en katso tv:tä, mutta nettipimentoon jääminen hieman harmittaa. Korvauksia on tokisaatavilla jos osaa etsiä nettisivuilta palautelomakkeen ja täyttää sen...

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!