torstai 10. heinäkuuta 2014

Sijaiskoti laajentaa

Sekä sijaiskodin kesäharjoittelija

Joudumme laajentamaan lammasaitausta. Pässipojat ovat syöneet niin ahkerasti että niiden kaulapantoja on täytynyt löysentää ja aitaus alkaa olemaan pian tyhjiin kaluttu. Laajennus on tosin vasta mietinnän alla. Onneksi se ei vaadi suuria rahallisia investointeja, ainoastaan työtunteja. Lammasaitaa saimme lainaksi monen monta metriä.


Ja voin ylpeydellä kertoa että meillä kävi paimentyttö harjoittelemassa ammattiaan. Arvosanaksi annoimme kiitettävän. Lukijoille tiedoksi: Pässejä paimennettiin aidan ulko- ei sisäpuolella. Traumoja ei syntynyt kummallekaan osapuolelle.

Lämpimästi tervetuloa mukaan uudet lukijat Inka ja Satu!

Translation: Summer Trainee.

17 kommenttia:

  1. Meitä kiinnostaa, miten se Myrsky suhtautuu nykyään lampaisiin? Reaktion paimentyttöön melkein kissoina jo arvaammekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tasapeli. Lampaita siedetään, mutta vielä(kään) ei mennä kasvimaan lähelle.

      Poista
  2. Ihana Berni-tyttönen! Mitäs Myrsky tykkäs tuollaisesta pikkutytöstä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bernit eivät ole niin pelottavia kuin karhukoirat. Kissa vain tarkkailee tyynesti.

      Poista
  3. Paimentyttö on kaunis ja varmasti työssään taitava! Ei ihme että sai kiitettävän. Tosin Myrskyn mielestä varmaankin enemmiltä koirilta voisi vaikka välttyäkin?

    Täällä on tuossa vähän matkan päässä kaupungin kesätyöntekijälampaita. Ovat kyllä laitumensa parhaat osat jo aika lyhyeksi kalunneet. Kyllä siinä silti vielä syötävää riittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myrsky on ihan tyytyväinen: Paimentyttö vain käväisi, eikä tule liittymään kalustoon! Lampaat taitavat olla hieman kranttuja syötävän suhteen. Ne syövät ensin parhaat palat päältä mikä on sinänsä ihan ymmärrettävää. Meillä on toiveena että ne laittaisivat pihan reunustan horsmat ja nokkoset sileäksi mahdollisimman laajalta alalta. Jos ensi kesänä olisi siistimpää.

      Poista
  4. Ai että paimentyttö. Meitä kaikkia näköjään kiinostaa, mitä Myrsky paimentytöstä tykkäsi. Ja paimentyttö Myrskystä. Oletan, että paimentyttö ei hauku kissalle eikä aja puuhun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyo tyttö ei hauku juuri yhtään. Ja on ystävällinen ja lempeä. Lampaat tosin saivat kyytiä! Eikä kissan tarvinnut paeta puuhun, ei muillakaan vierailukerroilla.

      Poista
  5. Mukavan oloinen työharjoittelija! Hyvä että päkäpäätkin pysyivät hienosti hallinnassa aidan ulkopuolella! Tytöllä vaan voi olla kuuma näillä keleillä, taitaa mennä vettä ämpärillinen? Teillä näköjään kaikki joutuvat hommiin, karvoihin katsomatta, työleiri? Hih!

    VastaaPoista
  6. Oletteko ajatelleet alpakoita? Ovat kuulemma helppohoitoisia, mutta niinhän periaatteessa kai lampaatkin, varsinkin, kun on noin pätevä apulainen : ) Myrskylle pisteet laitevastuun hoidosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, olemme ajatelleet! Joku yksilö niistä voisi jopa toimia terapialaamana... (Mutta ne ovat ilmeisesti melko arvokkaita hankkia.)

      Poista
  7. Kaunis paimentyttö onkin!

    VastaaPoista
  8. Hyvä kun saitte apua, eihän Myrsky kertakaikkiaan ehdi joka paikkaan.

    VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!