maanantai 18. marraskuuta 2013

Frakki vai smokki?

Blondi pukee kissan

Rakas äitini halusi auttaa Myrskyn sopeutumista uuteen kotiin. Äitini osti kissanvaljaat, ne yllään Myrsky saisi ulkoilla uudessa pihapiirissä. Kun sopeutuminen olisi tapahtunut, suunnitelmissa olisi palauttaa ne. Oikeasti valjaat ostettiin siis Vilmalle (Vilma on vanhempieni kissa) ja ne olisivat meillä vain lainassa.

Kuinka siinä sitten kävikään? Farssihan siitä kehkeytyi. En saanut puettua niitä kissalle. Vaikuttivat hieman ahtailta. Komealtahan kissa näytti, mutta alin "nappi" ei mennyt kiinni.


Äitini soitteli eläintarvikekauppaan ja kyseli palautusmahdollisuuksista. Sieltä vakuuteltiin että yksiäkään valjaita ei ole tarvinnut palauttaa, ne sopisivat kyllä. Äitini puki valjaat Vilmalle. Sain kuvaviestin: "Venytin vähän, siellä se kissa on, eikä ole edes tiukka." 


Taas nähtiin kuka olikaan blondi. Kaikille oikein mukavaa alkanutta viikkoa ja lämpimästi tervetuloa mukaan Bemary!

Translation: The Moggy Wears Prada.

28 kommenttia:

 1. Onpas Myrskyllä komeat vermeet. Vilma näyttää mallia :) Kiva kuulla miten Myrsky sopeutuu muuttoon. Meillä on jo kolmannet varljaat menossa, edelliset ovat käyneet pieniksi, mutta ne ovat sellaisia nahkahihnamalleja. Talvella käydään joskus iltaisin ja öisin valjaiden kanssa asioilla, jotta henkilökunta pääsee ajoissa nukkumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä alkaa kyllä usko loppumaan tuon valjastelun kanssa! Aikomus on hyvä mutta ei taida onnistua.

   Poista
  2. Meillä opeteltiin valjastelu pentuna, villikissaa ei voinut päästää yksin ulos, se ei olisi tullut koskaan takaisin. Mukavat muistot jäivät yhteisistä retkistä metsissä ja edelleenkin valjaiden esilleotto saa kissan kehräämään tyytyväisenä.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ihan pätevät ovat, jossain vain kissa suostuu niitä käyttämään!

   Poista
 3. Eh eh, onneksi blondilla on viisas äiti!
  Myrsky on kyllä kieltämättä vähän sen näköinen kuin olisi lähtenyt ruokakupille "takki auki" :)
  Oikeasti valjaat ovat kyllä varmasti ainakin alussa hyvä ratkaisu!

  VastaaPoista
 4. Voi Myrskyä ja sijaismammaa :) Seuraavaksi varmasti iskee valjashalvaus kun valjaat sujahtavat eikun venyvät Myrskyn ympärille :)

  VastaaPoista
 5. Kyllä noin vähän hankalannäköiset on, munkin mielestä. Olisin ehkä kanssa soitellut palautusmahdollisuuden perään ;) Mutta Myrsky on komea vaikka sitten berberi auki <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äitini halusi pitkäturkkiselle jotain muuta kuin nahkavaljaita. Turkki on useasti takussa valjastelun jälkeen.

   Poista
 6. Hienot ovat nuo valjaat ja molemmat kisuliinit:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy nyt testata ja antaa Vilmalle sitten.

   Poista
 7. Eipä näytä Myrskyä edes valjaat haittaavan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pukemisessa käytin hyödyksi ruokakupille menoa;)

   Poista
 8. Ajattelin ensin, että Myrsky on pukeutunut metsästysasuun - punainen varoitusliivi päällä. Kävisi tuo jouluasustakin. Valjaat/liivit näyttävät hyvin sopivan myös Vilman tyyliin, näyttävät oikein sieviltä Vilmalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rukka-valjaita ensin harkitsimme, samoja mitä Ruskalla. Nämä olivat kuulemma edullisemmat.

   Poista
 9. Hienot on valjaat - muistutti elävästi siitä ajasta, kun Viirua yritettiin opettaa valjaisiin;) Se luikerteli niistä aina irti ja nyt se on jo monta vuotta ulkoillut meidän Isännän kanssa tuossa lähipellolla ilman valjaita. Toivottavasti Myrsky tottuu valjaisiin - uudet tantereet on tarkoitettu pikkukisujen valloitettaviksi♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei onneksi luikerrella, mutta ei eipä juuri intoillakaan. Ihana että voitte tuohon tyyliin yhdessä ulkoilla:)

   Poista
 10. Älä välitä! Kyllä bruneteillekin sattuu ja tapahtuu ;) Kun julkaisin ensimmäiset kuvat aikanaan Helmistä punaisissa valjaissaan, Saila asiantuntevasti kertoi, että ne ovat väärin päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö, minäkin olen sen tehnyt. Pukenut valjaat nurinniskoin Vilmalle kun kissaa olen ulkoiluttamassa käynyt. Nykyään vanhempani jättävät kissalle valjaat ylle jos käyn sitä hoitamassa. (Noloa.)

   Poista
 11. Minä puolestani yritin aikoinaan pukea samanlaisia valjaita kuin Naukulassa aivan samalla tavalla väärin kuin Naukulan Mamma :D Niin että sattuu tuota.

  Hyviä ulkoiluja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nahkavaljaat ovat turhan monimutkaiset:D (Mutta niin osoittautuivat nämäkin haasteellisiksi.)

   Poista
 12. Onpas komeat! Me halutaan nähdä valjastelukuvia Myrskystä ulkona pian, kunhan se alin nappi saadaan kiinni;)!

  Pitääkin jossain vaiheessa kirjoittaa meidänkin uusista valjaista, ja siitä miten meidänkin Myrskyn mahan ympärys yllätti! Muuton jälkeen meillä on valjastelussa yllätysrohkaistuttu, ja nyt jo molemmat viipottaa menemään pitkin pihoja (ja oravien perässä) niin ettei meinaa taluttajalla 3m fleksi riittää kun yrittää rämpiä perässä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maryjane! Vai ollaan teilläkin muhkeita;)

   Poista
 13. Mitä jos jostain saisit vaikka lainaksi sellaiset ohuemmat ja huomaamattomammat valjaat, joilla voisi totutella? Meillä Mandy ei reagoi onneksi milläänlailla valjaisiin, meillä on sellaiset "narumalliset". Tai no sen verran, että kesäisin, kun enemmän ulkoillaan, niin tietää mitä tarkoittaa kun ne kaivetaan eteisen kaapista esille. Toivottavasti Eino-myrskyn kaveri Raitapaita-Myrsky tottuu valjaisiin ja yhdistää ne mukavaan ulkoiluun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän Vilman valjaita voisi lainata, mutta se on se pukeminen mikä on niin hankalaa:D Kyllä näihin on nyt jossain määrin jo totuttu.

   Poista
 14. Vaikuttaisi syöminen onnistuvan varsin keskittyneesti, vaikka olisi mitä yllä. :)

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!