perjantai 19. lokakuuta 2012

Kepponen!

Vielä ei suinkaan ole karkki tai kepponen -päivä, vaan kysymys on tällä kertaa kirjasta

Yksityisetsivä Jenny Cotton ja Kepponen.

Myrskyn ja Tuiskun äippä kirjoitti kirjan. Kirja sisältää "ruumiita, romantiikkaa ja riemukasta menoa." Näin luvattiin takakannessa. Sijaismamma on melkoinen ahmatti kirjojen suhteen, erityisesti silloin kun on dekkareista kysymys. Pitähän se kirja sijaiskotiin tilata. Erityisen painava syy kirjan tilaamiseen oli se, että sen sivuilla vilahtaa kissa nimeltä Myrsky. Keskiviikkona kirja odotti postilaatikossa. Aukaisin postissa tulleen kuoren, ja meinasin jo heti samalta seisomalta lukea novellin nimeltä Myrsky-kissa. Maltoin kuitenkin mieleni. Ensin täytyi ruokkia kissa, lämmittää takka ja kirjoittaa blogia. Näiden askareiden jälkeen otin kirjan ja kissan ja yhdessä menimme lukulampun alle sänkyyn. 

Myrskyt samassa kuvassa. Koiran sivusilmämulkaisu on vakuuttavampi.

Kirjailija kyllä kehotti nauttimaan kirjan villasukat jalassa sohvalle käpertyneenä, mutta sijaiskodin sänky oli aivan yhtä hyvä vaihtoehto sohvalle, sillä sängyssä oli parempi valaistus. Ja villasukat olivat tietysti sijaismammalla jalassa, kissahan ei niitä tarvitse.

"Myrsky-kissa istui kuninkaana rappusilla. Se selkeästi hymyili muikeasti."
(Sorola, Kaisa. Yksityisetsivä Jenny Cotton ja Kepponen. 2012)

Sijaismammakin hymyili luettuaan novellin Myrsky-kissasta. Oikeasti hymy oli huulilla koko ajan. Kirja luettiin samantien kannesta kanteen. Teos oli tarkoitettu viihdyttämään, ja näin siinä kävikin. Sijaismamma ei ole kovin innokas novelleja lukemaan, mutta tämä kokoelma oli huippu. Jos yhdellä sanalla pitäisi kirjaa kuvailla, se sana olisi hilarious. Yksi huono puoli kirjassa oli. Se loppui liian pian.

Onkos siellä lisää kuvia?

Kirjan kirjoittaminen ja julkaiseminen on melkoinen saavutus, tästä täytyy nostaa mäykkypoikien äipälle hattua. Ja kiittää siitä että sijaiskodin Myrsky sai toimia jonkinmoisena esikuvana kirjassa esiintyneelle hyvin puoliaan pitävälle kissalle.

Kirjailja lupaa jatkoa seuraavan, ehkä... Me esitämmekin toiveen: WE WANT MORE!

Translation: Jenny Cotton Is Hotter Than Jerry Cotton.

17 kommenttia:

 1. Osa kaksi: Myrsky-kissan seikkailut?
  Voi kun teillä on ihana lukuhetki! Meillä ei oikeastaan tuollaisia ole, Musti lojuu jaloissani, kylläkin hengessä mukana mutta vähän kauempana, ja Ransu häiriköi asettumalla rintakehäni päälle ja pörisemällä kovaa sekä puraisemalla nenääni, niin että lukeminen on hankalaa. Iltalukihetki loppuukin usein todella lyhyeen ja Ransu saa tahtonsa läpi. Siis niin, että keskityn sitten vain siihen enkä lukemiseen.
  Olipa aikamoinen saavutus lukea koko kirja kerralla! Minusta novellit ovat tosi kivoja, olen aina tykännyt niistä, ihastuin Francoise Saganin novelleihin nuorena ja siitä se lähti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkoa odotellessa... Kuten sanottu, sijaismamma on melkoisen ahnas kun dekkareista on kysymys. Ja lukeminen yhdessä on niin kivaa.

   Mustilla on siis coolimpi suhtautuminen, Ransu taitaa olla suoran toiminnan mies. Se taitaa tietää ettei kukaan ihmismamma voi sitä vastustaa:D

   Poista
 2. Nettimartta: Iiik! Nyt en säikähtänyt Myrsky Koukkohännän tuomaa hiirtä, vaan kiljaisin ilosta. Voi että, voisko parempaa kirja-arviota enää toivoakaan. Sydämellinen kiitos! Ja tuo Myrkyjen ilme. Kuin kaksi marjaa? :D

  Myrsky-mäyris: Kaima, sulla on upee ilme! Muikea, toden totta.

  Tuisku: Mä en oo päässy kirjaan! Epistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nettimartta: Me jäämme odottelemaan jatkoa;)

   Myrsky: Joo. Mä katsoin kirjan kansikuvaa ja otin samanlaisen ilmeen kuin sullakin. Se vähän harmitti ettei kirjassa ollut enempää kuvia. Jotain samaa meissä kyllä on. Komeita ollaan molemmat.

   Tuisku: Sun aikasi tulee vielä, usko pois. Sun äippä on kuules niin taitava ja nopea, kyllä se varmaan vielä toisenkin kirjan kirjoittaa mihin pääset sinäkin mukaan.

   Poista
 3. Wau! Paitsi, että Myrsky seikkailee kansien välissä, se on myös ihan huippumalli. Tuollaisiin poseerauksiin eivät kaikki pysty. Tämä on jo toinen blogi, missä tuota kirjaa kehutaan. Tekee mieli päästä siihen käsiksi.

  VastaaPoista
 4. Mahtavaa, Myrskyjä tarvitaan aina kaikkialla, niin blogeissa kuin kirjoissakin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tosielämässäkin, semmoisia isolla alkukirjaimella kirjoitettavia:)

   Poista
 5. Mahtisaavutus Myrskyn ja Tuiskun äipältä! Kiitos kirjauutuuden esittelystä. Ilman sijaiskodin vinkkausta olisivat nämä seikkailut menneet meiltä täysin ohi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikista ei olekaan kirjan kirjoittajiksi. Tämä oli tosi siisti juttu.

   Poista
 6. Hauskat kuvat! Siellä on totisesti harjoiteltu sivusilmämulkaisua? Ehkä se on salapoliiseilla kysyttykin taito, ja Myrsky-kissa ilmoittautuu tässä itsekin salapoliisiksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mamma. Kujakytän hommissahan kissa joutuu sivusilmämulkaisuja treenaamaan... Eiköhän nuo salapoliisin hommatkin hoituisi!

   Poista
  2. Apua! Kuinka on edes mahdollista, että unohdin Myrksyn kujakyttätyön?! Nyt menen nurkkaan häpeämään!

   Poista
 7. Myrskykissan kaima täällä! Vilukissi. Mitäs me päähenkilökaverit! Hauska tutustua! Sinä et vaikuta yhtään viluiselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Vilukissi! Viluinen en ole eikä tämän kissin päätä palele;)

   Poista
 8. En ollut tuollaisesta kirjasta kuullutkaan. Mutta iik, haluaisin lukea kirjan jo Myrsky-kissan takia! Ja haluaisin, että Myrsky-kissa pitäisi kirjablogia. Hän voisi aina kertoa ilmeellään, mitä mieltä on mistäkin opuksesta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja on kyllä hauska, laita tilaus menemään:) Ei Myrskystä ihan taida olla kirjablogin pitäjäksi. Sitä on niin helppoa vain lukea ja nauttia, arvostelujen teon jätämme taitavimmelle mimmeille;)

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!