maanantai 13. elokuuta 2012

Kuka korjaa sadon?

Taistelu viljelyksistä

Maanantaina tulin tohinalla töiden jälkeen kotiin. 
Pihalla kököttikin vieras kissa. Ja Myrsky siinä vastapäätä.


Heitin reppuni selästä, jätin pyöräni siihen sijoilleen ja kaivoin puhelimeni esiin. (Kuvat siis kännykkätasoa.) Mikä ihmeen kissakokous täällä oikein on, ajattelin. Se on tyttökissa tuo vaalea, näin totesin. Päättelin sen siitä koska suuremmin ei huudettu. Eikä pörhistelty. Bloginpitäjällä meni tovi ennenkuin hokasin. Kissa oli naapurin Namu, mitä puumaksikin nimitetään.

Ja minähän en tästä mihinkään lähde!

Kynsiä ei oltu otettu esiin, vaikka Namulla olivat selkäkarvat hieman pystyssä.
(Se mistä on kysymys, löytyy Namun takaa.)

Sä muuten lähdet täältä mun pihalta!

Bloginpitäjällä (blondi kun on) raksutti taas hetken aikaa. Namu oli tullut tripille tänne sijaiskodin pihalle. Keväällä tilasin aitokissanmintun siemeniä Isoäidin Kasvit -verkkokaupasta. Tein syreenin juurelle pienen alueen mihin niitä kylvin. Joukkoon laitoin pari auringonkukan siementä. En silloin tajunnut kuinka reheväksi sireeni yltyy, joten paikka jäi varjoisaksi. Enemmän aurinkoa ei varmaan olisi haitannut. Auringonkukatkaan eivät kehuttavasti kasvaneet. Aitokissanminttu näyttää kuitenkin kasvaneen sen verran että naapuristakin tullaan tänne hakemaan tötsyt.

Mene pois äläkä takaisin tule!

Myrsky käy joskus kissanminttua nuuhkimassa. Kissa puskee mintun joukossa olevia auringonkukan varsia. Tänään siellä oli piehtaroitu oikein kunnolla, vieressä kasvavat heinät olivat aivan lytyssä. Oliko Namulla ja Myrskyllä ollut yhteinen kokemus? Oi ja voi. Minä kun luulin että sijaiskoti on huumevapaata vyöhykettä. Ja ettei Myrsky moisista aineista perusta.

Pitänee siis tilata lisää aitokissanminttua, kunhan kauppa aukeaa. Tosin tuote on väliaikaisesti loppu.

Translation: Stoned.


21 kommenttia:

 1. Heh heh, vai tötsyt. Oot sä Myrsky vaan aika velikulta. Namu-puuma on sirpakan näkönen. Eniten meitä kuiteskin nauratti toi sun äippäs pyärä. Hätäsesti kaadettu ja eiku kuvaamaan ja pualustaan sun, Myrsky, reviiriäs. Ettei kuule siinä sun äipässäs olis vähän naarastiikeriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Namu on kyllä nätti, pakko myöntää se. Sijaismammakin on sitä mieltä, mutta mä olen sille se ykkönen. Mitäpä se sijaismamma ei mun puolestani tekisi...

   Poista
 2. Teillä on tötsypiha! Voi miten hassua. Toiset hankkii kissankarkotteita, toiset kylvää kissanhoukuttimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin siinä uskossa että Myrsky ei välitä kissanmintusta. Ainakaan kissanminttua sisältävitä leluista se ei perusta. Kong Kickeroo oli ainoa poikkeus. Ja tänä kesänä paljastui tämä aitokissanminttu.

   Eikä tullut ihan ensimmäisenä mieleen että se voi naapurin mirrejäkin houkutella!

   Poista
 3. Kiva kun teillä saa huudin kissat trippailla kimpassa, se on tosi ajattelevaista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä ei siis oltu suunniteltu. Näin on vain päässyt käymään!

   Poista
 4. Naapurin kissa on kyllä varsinainen Namu, määrätietoisen näköinen neiti - tai rouva. Mutta Myrsky sentään on tämän tilan isäntä. Varmaan Myrsky antoi Namulle erityisluvan tulla nautiskelemaan kissanmintusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rouvaksi Namua täytynee nimittää, koska yhden pentueen se on viime kesänä pyöräyttänyt. Myrsky on herrasmiestiikeri, tytöt voivat käydä vierailulla kunhan eivät sitä tavaksi ota.

   Poista
 5. Hih, olipas hauska juttu! Mulla on kans samaa aitokissanminttua kasvamassa ja just eilen kummastelin kun meidän kissat (siis käytänössä Bèla ja Gebsu jotka ulkoilevat) ei siitä välitä. Onko näin päihdetyötä tekevälle sopivaa ohjata kissaa kissanminulle, siinäpä eettinen kysymys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli sinun vanhasta blogistasi mistä tuon Isoäidin Kasvit kaupan bongasin! Ja tuo eettinen kysymys... Ei varmaan kannata kissoja usuttaa kasvin luokse. Pojat löytävät sen itse, jos heillä on taipumus (tai heikkous) aineeseen.

   Poista
 6. Jännitys on käsin (ja käpälin) kosketeltavissa! Sijaiskodin pihalla käydään HUUMESOTIA! :D

  VastaaPoista
 7. Huumekartelli vahtii reviiriään :) Kyllä Namu on selvästi tötsyt vetäissyt. Meillä on kasvimaalla kissanminttua, se kiinnostaa Neroa vain keväisin ja alkukesästä. En tiedä johtuuko siitä, että minä puuhailen niin paljon silloin kasvimaalla ja yhdessä puuhailuhan on kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa voi olla pointtia. Ehkä sinun seurasi saa kissanmintun maistumaan paremmalta:)

   Poista
 8. Oho! Toivottavasti Myrskyllekin jäi vielä nautintoaineista (vaikkei niistä niin pitäisikään...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmöistä meillä. Minttua on vielä pystyssä, voisin tänään hieman kastella, sillä ei ole satanut moneen päivään.

   Poista
 9. Entä jos tämäkin on vain alkusoittoa sille, kun koko naapurusto saa tietää huumaavasta sadosta? Kohta on paikalla kaverit ja kaverin kaverit ja Myrskyn juomaämpäri kumossa siinä hullunmyllyssä.

  VastaaPoista
 10. Nätti naapuri, vaikka onhan se selvää, että Myrsky puolustaa omaa reviiriään!
  Ja Mindya mukaillen, toivottavasti teidän pihassa ei ala nyt hirmuiset huumebileet! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä hartaasti toivon että sijaiskotia ei aleta pitämään huumeluolana!

   Poista
  2. Joo nyt viileesti! Ei mitään ylikilttiä pehmonallea nyt kannata olla, puumamammat tykkää jämäköistä ja viileistä kovis-uroksista. Pehmonalleilua vasta kolmansien treffien jälkeen. Kannattaa muistaa se romanttinen lahja tuoda myös. Ei mitään päästäistä sitten vaan sellane rotta että tekee lähtemättömän vaikutuksen myös sen ihmismammaan. Silleen viileesti että tämmösen nappasin ohimennen.

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!