torstai 28. toukokuuta 2015

Meillä munitaan

Ja suurperheen yksinhuoltaja

Ylpeänä "kanaemona" voin kertoa että meillä munitaan jo. Ei vielä ihan täydellä kapasiteetillä mutta tavoitteena on päästä viiden munan päivätuotantoon. Tällä viikolla olen päässyt päivittäin keräämään neljä ruskeaa munaa talteen.


Yhdessä Myrskyn kanssa käymme ruokkimassa kanat ja keräämässä munat. Tai minä menen mökkiin ja kissa odottelee ulkosalla. Kerran tosin Myrsky ehti hyppäämään sisälle kanalaan -nostin kissan välittömästi pois kanojen ulottuvilta. Kanaset ovat päivä päivältä röyhkeämpiä. Ne tulisivat mielellään aitauksesta ulos mutta niiden hyvinvoinnin kannalta on parempi että ne pysyvät tarhassa.

"Tahtoo kanoja, ei munia!"

Ja minäkin munin. Tämän blogin suhteen. Toisin sanoen hidastelen. Lampaatkin tulivat ja minusta tuli käytännössä katsoen suurperheen yksinhuoltaja: Henkilökunta aloitti kevätkylvöt ja käy vain kotona nukkumassa. Blogi raahaa tässä perässä, kerron kyllä lampaista lisää jossain välissä.

Translation: Eggs.

sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Toiveissa lisää lapsia

Siis kesälapsia


Viime kesänä meillä oli pihapiirissä kaksi pässiä kesälaitumella. Ne olivat mukavia kavereita. Ja suhteellisen helppohoitoisia.


Vauvan syntymän jälkeen olimme kyllä hieman pulassa niiden kanssa. Ne karkasivat aitauksesta päivittäin. Minä olin tuolloin melko toimintakyvytön joten pässit saivat mellastaa pihalla mielin määrin kunnes henkilökunta tuli kotiin ja vei ne takaisin aitaukseen.


Kaikesta näistä kommelluksista huolimatta meillä ollut toivessa saada niitä kesäksi. Haku päällä lampaiden suhteen on ollut jo pidemmän aikaa. Vappuna tuli viimein se odotettu puhelu. Uuhi ja kolme karitsaa olisi saatavilla. Tuli kiirus laajentamaan ja korjaamaan aitausta sillä lupasimme hakea ne toukokuun aikana.

Taas Myrskyn maailma mullistuu. Kanojen tulo viikko sitten heilautti vaakakuppia. Kuinka pahasti maailma taas järkkyy? Viime kesänä pässien tulo oli melkoinen shokki..

Translation: More Kids!

torstai 21. toukokuuta 2015

Nyt tuli akkavalta!

Minä olinkin pitkään vähemmistönä.


 Nyt täällä mäellä kotkottaa Minna ja viisi kanaa. 


Myrsky on suhtautunut kanoihin mielenkiinnolla. Kissa ei koe niitä uhkaksi eikä sen puoleen saaliiksikaan. Pitkin pihaa ne eivät sentään vapaana kuopsuttele, vaan niillä on oma tarha missä ne saavat mellastaa.


Mutta mitä mieltä ollaan akkavallasta? Myrsky on sitä mieltä että ei turhaan kannata ruveta isottelemaan. Kissa on kuitenkin se kenellä on ne terävimmät kynnet.

Translation: The Hy-Line Brown.

tiistai 19. toukokuuta 2015

Syntymäpäivä

Tänään on meillä juhlapäivä. Myrsky täyttää 11 vuotta.


Syntymäpäivälahjaksi toivon Myrskylle lisää onnellisia ja terveitä elinvuosia.
Ja tietysti pulskia myyriä. Ehkä oraviakin.

Translation: Happy Birthday!

lauantai 16. toukokuuta 2015

Sijaiskodin viinisuositus

Ja blogivoitto

Viiksibarometri sen jo kertoo että tämä on loistava valinta viikonlopun viiniksi.


"Erittäin täyteläinen, tanniininen, karhunvatukkainen, kirsikkahilloinen, 
kevyen luumuinen, mokkainen, mausteinen, lämmin."


"Ehkä myös tervaa, tupakkaa ja suklaata."

Tarkoituksenani oli postata voitosta minkä posti toi. Eikä jaaritella viinistä.


Voitin elämää ja elämyksiä blogista puutarhakirjan ja löytyi paketista namia Myrskyllekin.
Kiitos Pirkko ja pojat!


Viinipullo vain oli pöydällä postipaketin kanssa ja tilanne oli tallennettava. Se oli siis postipaketti mikä sai kissan viikset värähtelemään, ei viini. 

Translation: Divine Wine.

keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Apulantaa

Kevätkylvöjä odotellessa

Henkilökunnalla alkoivat kevätkiireet. Tai ainakin melkein. Sateinen keli viivästyttää kylvöjen alkua, Koneet on kuitenkin huollettu ja ruispelloille on levitetty apulanta. 


Myrskyllä on nyt vuoden verran kokemusta maanviljelystä.


                         Kissa pysyy poissa jaloista mutta on tiukan paikan tullen
                                 tarvittaessa valmis ohjeistamaan henkilökuntaa. 

Translation: Fertilizer and Planting.

sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Kaikille kissamammoille

Pusuja ja puskuja äitienpäivänä 
Myrskyltä.


Minä toivotan hyvää äitienpäivää kaikille äideille,
oikein erityisesti omalle äidilleni ja isoäidilleni ♥

Translation; Mother´s Day.

torstai 7. toukokuuta 2015

Ihan parhaita kotitöitä

Jos kissalta kysytään niin ikkunat voisi pestä vaikka joka päivä.


Minulle riittää kerta tai kaksi vuodessa. Vielä olisi jäljellä makuuhuoneiden ja työhuoneen ikkunat. Ja puuvarasto ja autotalli. Luulin jo olevani voiton puolella, mutta ei taidakaan tulla loppua tälle hommalle ihan heti.

Translation: No Stripes, No Drips.

maanantai 4. toukokuuta 2015

Nyt saa luvan riittää

Se dieetti siis

Maaliskuussa eläinlääkäri passitti kissan dieetille. Tarkemmin sanoen kehotti kauniisti pudottamaan painoa. Olemme sitä yrittäneetkin. Olen ollut tarkkana ruoan määrän suhteen.

"En mene enää vaakalle!" *Kuva maaliskuulta ennen dieettiä.*

Ja kissa onkin hieman hoikistunut. Ainakin minun silmissäni. Olen punninnut sen yhden kerran maaliskuun jälkeen. Ja paino on laskenut. (Mutta blondi ei muista tarkkaan mikä oli lähtöpaino!)

Kun Myrsky kuuli että vauva painaa jo yli seitsemän kiloa tuli dieetille stoppi. Kissa ei voi ymmärtää hänen pitäisi keventyä. Koska hän on jo perheen kevyin.

Translation: Enough Is Enough.