perjantai 28. helmikuuta 2014

Keskellä lattiaa

Kuka on jättänyt kenkänsä keskelle eteisen lattiaa? Vaikka henkilökunta on sisäsiisti ja itsestään huolta pitävä kaveri, niin joskus sitä ollaan väsyneitä ja unohdetaan laittaa kengät sinne minne ne kuuluvat.


Myrsky oli henkilökunnan huolimattomuudesta vain mielissään. Eteiseen muodostui mukava väijypaikka, kunnes sijaismamma otti ja pilasi sen siirtämällä bootsit kenkätelineeseen. Varsinainen ilonpilaaja siis.

Nämä väliaikaiset väijypaikat ovat kissan mielestä kivoja. Ai väliaikaiset? Meillä on tyhjä paperikassi seissyt jo monta kuukautta rappusten alapäässä. Sen takaa on kissan kiva väijyä yläkerrasta alakertaan kulkevia ihmisiä. Monet kerrat olen joutunut kissan säikäyttämäksi kun olen omissa ajatukissani alakertaan tullut.

Onko teillä muilla väliaikaisia kyttäyspaikkoja?

Translation: Try Walking in My Shoes.

torstai 27. helmikuuta 2014

Tekninen tuki

Ja uusi turhake

Ostin uuden kodinkoneen. Turhakkeeksi sitä voisi joku kutsua.


Kun tutustuin käyttöohjeeseen, sijaiskodin tekninen tuli oli heti avuliaana paikalla. Oikeinlukutaito voi teknisella tuella olla hieman niin ja näin, mutta intoa ja rohkeutta tutustua uusiin aparaatteihin riittää.

Translation: Mini Volta.

tiistai 25. helmikuuta 2014

Hiirenkorvia

Ja yksi kissankorva

Kaksi viikkoa sitten kerroin kuinka otin sisälle maljakkoon koivunoksia. Haaveilin hiirenkorvista. Reilussa viikossa silmut alkoivatkin jo vihertämään.


Myrsky käy edelleen juomassa maljakosta tehojuomaa. Maljakko näyttäisikin olevan tämän hetken suosituin juoma-astia. Sunnuntaina otin lisää oksia sisälle, ne lepäilevät vielä saunan pesuhuoneessa kurkkupurkissa. Niille etsin sijoituspaikkaa. (Tupaten täyteen ahdetusta kurkkupurkista ei ole käyty juomassa.)

Translation: Hint of Green.

maanantai 24. helmikuuta 2014

Menneen talven lumia

Ja myyräjahtia

Pian ovat nämä lumet menneen talven lumia. Maata on jo paljon näkyvissä. Kevään tullen käynnistyy myyräjahti ihan tosissaan. Tässä vasta verrytellään.


Sääennustus lupailee auringon pilkistävän melkein joka päivä, voiko hienompaa ollaakaan? Mukavaa helmikuun viimeistä viikkoa kaikille!

Translation: Chasin' 

lauantai 22. helmikuuta 2014

Tiikerin kisastudio

Olympialaiset vetelevät viimeisiään ja jos minulta kysytään niin se on ihan hyvä juttu se. Henkilökuntaa sen sijaan saattaa asia harmittaa, mutta tuleehan noita kisoja lisää. (Jo heti seuraavalla viikolla Salpausselän kisat ja myöhemmin keväällä jääkiekon MM-kisat.)


Myrskyn kisastudiossa onkin tänä talvena vietetty monet jännittävät hetket. Kisailuun on eläydytty ihan tosissaan. Silmä kovana ja viikset tanassa on tapitettu sitä laajakuvatelevisiota.


Jännittävät tilanteet ja niihin eläytyminen laittavat kropan kireäksi ja ryhdin huonoksi. Välillä kannattaakin nostaa takamus ylös siitä ruudun äärestä. Verrytteleminen välillä tekee hyvää niin kaksi- kuin nelijalkaisillekin.

Tiikerin kisastudio jatkuu koko kevään mutta huomenna ne olympialaiset loppuvat. Jännittävää viikonloppua kaikille!

Translation: Keep Calm Just Only One Day Left.

perjantai 21. helmikuuta 2014

Kemut

Sijaiskodissa on vietytty kemuja. Karjalankarhukoira Arttu täytti eilen 16 vuotta.


Translation: B-Day.

keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Miltä maistuu

Koiranruoka?

Tarkastaja Myrsky teki empiirisiä tutkimuksia asuessaan ensimmäisen perheensä luona. Perheessä oli myös koiria, joten koiranruokaa oli siellä tarjolla moneen lähtöön. (Tämä pussi näyttäisi olevan Jahti&Vahti kuivaruokaa. Molemmat karhukoirat ovat sitä täällä hyvällä ruokahalulla syöneet, eivätkä ole kuppiin sylkeneet.)

Photo © Kaitsu ja Hanni 

Kuvista päätellen ruokakriitikko Myrsky sukelsi koiranruoan kulinaariseen maailmaan antaumuksella. Mitä mieltä oli siitä oli Myrsky vuonna 2010? Mikä oli syväluotaavan analyysin tulos?

Photo © Kaitsu ja Hanni

"Liian hapokasta, ei pysty!"

Kiitos Hannille ja Kaitsulle kuvista ♥ 
Lämpimästi tervetuloa lukijaksi Riitta Sinikka!

Translation: Bad Food for Cats.




tiistai 18. helmikuuta 2014

Pistekirjoitusta

À la Vilma

Äitini on intohimoinen lukija, kuten minäkin. Vanhempieni kissa, Vilma, on lukemisen sijaan omistautunut tekstin tuottamiselle. Vilma käyttää piste- eli braillekirjoitusta. 


Harmi vain että emme osaa sitä lukea. Ja luulen, että Vilmalla on vielä rivinvaihto hieman hakusessa. Mutta käsiala on ainakin kaunista.

Translation: Braille.

maanantai 17. helmikuuta 2014

Missäs sitä ollaan oltu?

Kiinni jäit!

Onkohan ilmassa mustasukkaisuutta? 

"Missäs sitä ollaan oltu? Ja kenen kanssa?"

Myrsky haistelee tarkkaan haistelee lenkkareitani aina kun tulen lenkiltä. 


"Mamma, sä olit sen Jalon kanssa!!!"

Että missäs sitä ollaan oltu? Ja kenen kanssa?

Translation: Busted!

lauantai 15. helmikuuta 2014

Säpinää sijaiskodin sovituskopissa

Karhukoiran uudet valjaat


Viime viikolla Jalo sai (vihdoin ja viimein) uudet vetovaljaat. Tähän saakka olemme käyttäneet lainavaljaita, mutta nyt meillä on ihka omat. Tilasin valjaat ja vetonarun netin kautta. Päätimme ottaa Jalon sisälle pannuhuoneeseen niiden sovittamista varten. (Jos valjaat pitäisi vaihtaa, ne eivät sovituksen aikana pääsisi kastumaan.)

SÄPINÄÄ 2014!  *klik*

Valjaat olivat oikein passelit. Koska Jalo oli valjaissa ja varmoissa käsissä, päätimme tutustuttaa kissaa ja koiraa toisiinsa. Kuten kuvasta näkyy, Myrsky ei ollut asiasta kauhean iloinen. Samantien kun Jalo tuli sisälle, kissa köyristi selkäänsä ja pörhisti turkkinsa. Myrsky pysyi paikoillaan koko sen ajan (max. kaksi minuuttia) minkä Jalo oli sisällä. Ainoastaan kissan silmät liikkuivat, Myrsky poloinen oli kauhusta kankeana.


Jalo tapansa mukaan kohelsi ja höhelsi, Myrskyä se ei ehkä edes huomannut. Ehkäpä juuri siksi että kissa oli jähmettyneenä paikalleen? Pannuhuoneessa irrotimme valjaat ja veimme koiran takaisin tarhaan. Myrsky oli heti oma itsensä kun koira oli poistunut paikalta. Valjaat on sisäänajettu ja olemme oikein tyytyväisiä. Minulla ja Jalolla on siis yhteinen harrastus metsästyksen lisäksi. Se on hienolta nimeltään canicross, eli kotoisammin koirajuoksu.

Säpinää kaikille!

Translation: Canicross.

perjantai 14. helmikuuta 2014

Hyvää ystävänpäivää

Oikein ihanaa ja pehmoista ystävänpäivää kaikille lukijoillemme 


Toivottavat Myrsky, Minna, henkilökunta ja karhukoirapojat.

Happy Valentine´s Day 

keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Sohvaperunoita

Tämänkaltainen lienee joskus sallittua, vai mitä olette mieltä?


Ylläoleva kuva onkin varsin harvinen otos. Tämän talouden sohvan suurkuluttaja on henkilökunta. Ja näinä päivinä mitä suuremmissa määrin. Sillä onhan ilmassa suuren talviurheilujuhlan tuntua.

Televisiota en juuri katso (enkä seuraa urheiluakaan). Kun minä oikaisen itseni sohvalle, otan mukaani kirjan. Kissa tulee bonuksena jos on tullakseen.

Translation: Happy Family.

tiistai 11. helmikuuta 2014

Tehojuomaa

Olin viime viikolla raivaamassa pellonreunoja raivaussahalla. Se jos mikä laittaa hikoilemaan. Ensimmäisen päivän iltana minulla oli sammumaton jano. Sammumaton jano tulee yleensä kevään ensimmäisen rullaluistelulenkin jälkeen, kun ei osaa varautua nestehukkaan. Näin siis käy jos ei nauti riittävästi nestettä (ja suoloja). Tästä viisastuneena ostin tehojuomaa -poretabletteja mitkä liuotan veden joukkoon. Ja juon sitä päivän mittaan.


Joissain koivunoksissa oli jo pienet silmut. Otin niitä mukaani ja laitoin maljakkoon, toiveissani on että ne parin viikon kuluttua olisivat hiirenkorvilla. Harmikseni oksat eivät maljakossa näyttäneetkään kauniilta, joten jätin ne kodinhoitohuoneen ikkunalle odottamaan silmujen puhkeamista. Vesi vajosi maljakosta kiitettävää vauhtia. Selityksen veden vajoamiselle sain tänä aamuna.

Myrsky veteli tehojuomaa suoraan maljakosta. Osana tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota ja terveellistä elämäntapaa.

Translation: It´s Fresh. It´s So Exciting.

maanantai 10. helmikuuta 2014

Myös meillä

Triolassa se on pari kertaa saatu kuvattua. 
Viime viikolla henkilökunta sai sen tallennettua muistikortille meilläkin. 


Käytössä oli ihan tavallinen kamera, ei riistakamera.

Translation: Catman.

lauantai 8. helmikuuta 2014

Peura tuli pihalle


Kuinka ihmeellistä tämä elämä voi maalla olla. Eräänä päivänä peura tuli pihalle. Luulen, että Myrsky ei ole moista aiemmin nähnyt. Sitä piti kissan ihmetellä ja kummastella. Ihan toden teolla.


Peura (Deere) ei suinkaan ollut nelijalkainen, vaan nelipyöräinen. 



Tarkastaja Myrsky nosti heti päätään, hykerteli itsekseen ja hieroskeli tassujaan yhteen. 
Mielenkiintoista, erittäin mielenkiintoista raksutti kissan päässä.


Tähän peuraan oli syytä tutustua tarkemmin.


Se oli pienen kissan rinnalla valtavan suuri. Mutta mitä varten se tuli pihalle? Kuistin palanut lamppu piti vaihtaa eikä löytynyt riittävän korkeita tikkaita sitä varten. Minun piti hypätä etukuormaajaan kauhaan ja henkilökunta nosti minut korkeuksiin. Lamppu tuli siis vaihdettua.


Henkilökunta pohti pitkään investoiko etukuormaajaan vaiko ei. Kallis se oli, mutta jo tämän perusteella voinemme todeta että kannatti ostaa etukuormaaja. Se on kätevä myös rännien puhdistamisessa (Viljasäkkien siirtämisestä puhumattakaan.)

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Translation: Nothing Runs Like A Deere.

perjantai 7. helmikuuta 2014

Kissatuotteita

Hiekkaa ja karkkia

Voitimme Naukulan likkojen järjestämässä arvonnassa kissanhiekkaa. Kahdeksan kilon painoinen paketti piti noutaa postista. Tai siis meidän tapauksessamme kyläkaupasta. Minulla ei ollut asiaa kylille, joten valtuutin henkilökunnan hoitamaan asian puolestani.


-"Siis ihan valtakirjan kanssa haen sen kissanhiekan?"
-"Kyllä rakkaani."

Hieman pitkin hampain henkilökunta tarttui toimeen ja toi kotiin pahvilaatikon. Iloksemme laatikosta löytyi myös karkkeja. Kiitokset tästä Naukulan likoille ja Naukulan sponsorille!


Yksi karkkipussi on jo avattu. Vaikka sijaismammalla olisi karkkipäivä joka päivä, niin Myrskyllä se ei näin ole. Näitä nameja makustellaan vielä pitkään.

Ja muuten, meillä ei näin hienoa ja laadukasta kissanhiekkaa ole ikinä ollut. Siitä syystä että meillä käytetään ulkovessaa. En ole kokenut tarpeelliseksi panostaa hiekan laatuun. On riittänyt että hiekka paakkuuntuu eikä se ole pellettiä. (Pellettejä ei Myrsky kelpuuta.) Maallemuuton jälkeen Myrsky oli pakotettu käymään hiekkalaatikolla ja ihmettelin miksi kissan tassunpohjat ovat niin kuivan näköiset? Onko täällä mukamas niin kuiva ilma että tassut kuivuvat? Todennäköisesti syy oli pölyävä kissanhiekka...

(Miksi ihmeessä olen "pihistellyt" tuon asian kanssa? Anteeksi tiikeri, tästä lähtien saat pissiä hienoon hiekkaan, vain parasta sinulle!)

Ainiin, henkilökunta joutuu tänäänkin käymään kyläkaupan postitiskillä. Valtuutan hänet noutamaan valjaat ja vetonarun mitkä tilasin karhukoira Jalolle.

Translation: Something New!

keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Kuukauden asento

Tiikeri ylösalaisin


Viime kuussa jäi kuukauden asento väliin, joten laitetaan se nyt. 
Olkaa hyvä!

Translation: Upside Down.

tiistai 4. helmikuuta 2014

Herkkua

Kesä tulee pian

Sitä mieltä on Myrsky. Ennusmerkkejä on ilmassa. 
Lämpötila on tänään ollut plussan puolella. Eikä siinä vielä kaikki. 


Sijaismamma ja henkilökunta söivät tänään kesäherkkua. Ja Myrskykin sai sitä maistaa.

Translation: Just Around the Corner.

maanantai 3. helmikuuta 2014

Vihdoinkin

Posti toi kollikalenterin

Herra Harmaan ihmisen innoittamana tilasin minäkin oman kollikalenterini. Tarjouksessa oli myös ihana kangaskassi missä "komeilee munaton perskatti". Sekin kotiutettiin. Minä olin ihan fiiliksissä molemmista, mutta oman kodin kollit kalenteri jätti kylmäksi. Sille ei lämmetty yhtään.

Kalenterin ripustin työhuoneeseen ja kissakassia olen jo kaupassa ulkoiluttanut. Suurella ilolla ja ylpeydellä.

"Haukotus"

Ihmettelen syvästi henkilökunnan väheksyvää suhtautumista kalenteriin. Tästä asenteesta suivaantuneena ripustin kollikalenterin paraatipaikalle. Kollit komeilevat siis paremmalla paikalla kuin henkilökunnan tyttökalenteri. Henkilökunnan misukat joutuvat roikkumaan autotallin seinällä. Ja kaiken lisäksi kyseinen kalenteri on vuodelta 1994. (Minä en ymmärrä moista. Ostaisi edes ajan tasalla olevan.)

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille kolleille ja misukoille!

Translation: Hot Calendar Girls.

lauantai 1. helmikuuta 2014

Reissun päällä

Matkapahointia

Kävimme eilen eläinlääkärissä. Nämä reissut ottavat aina koville. Nyt vielä enemmän koska matka lääkäriin on pidempi mitä aikaisemmin. Pelkäsin että kissa alkaa voimaan huonosti. Näin kävi silloinkin kun muutimme tänne maalle. Eilen kun matkaa oli jäljellä alle kilometrin verran alkoi kissa lipomaan huuliaan.
"Voi ei, kohta tulee tulee oksu!"

Ja niinhän siinä sitten kävi. Myrsky oksensi kuljetuskoppaan, likasi kopan ja itsensä ja löytyipä sitä oksennusta auton jalkatilastakin.


Mistähän se pahoinvointi mahtaa johtua? Onko matka liian pitkä (noin parikymmentä minuuttia), tie mutkikas ja mäkinen vai jännittääkö tilanne niin paljon että aletaan voida huonosti? Onko kissan sijainti autossa väärä? Myrsky matkustaa kuljetuskopassa etupenkillä, kasvot menosuuntaan päin.

Aamuyhdeksän jälkeen en antanut Myrskylle ruokaa mahdollisen pahoinvoinnin vuoksi. Olisi varmaan pitänyt paastota pidempään, mutta en vielä edellisenä iltana tiennyt että kävisimme lääkärissä. Onko teillä antaa vinkkejä kissan matkapahoinvoinnin välttämiseksi? Miten teidän kissanne matkustavat?

Ja siitä lääkärikäynnistä sen verran että meillä pitäsi asiat olla ihan hyvin. Myrsky piti rauhoittaa veri- ja virtsanäytteen ottamiseksi. Ei olisi tullut kuuloonkaan että tassua olisi nätisti ojennettu ja annettu ottaa se verinäyte. Myrsky näytti lääkärissä että hän on nimensä mukainen kaveri!

Ulkona satelee lunta, me lepäilemme ja  kokoilemme voimia eilisen koettelemuksen jälkeen. Rauhallista, rentouttavaa ja stressitöntä viikonloppua kaikille.

Translation: Motion Sickness. Tips to Prevent It?